Skip to content

Blog

DAG SØRÅS INTERVJU!

by Mohamed Dyani 04 Sep 2014 3 Comments

Han er morsom, metall, ballzy, pappa, jordnær og hyggelig å henge med (ikke alle komikere er like imøtekommende når de ikke er på scenen), han sier det folk som regel bare tenker men ikke tør å si, han får folk til å le både på Twitter og rundt omkring på scener i hele landet. Jeg prater såklart norges drøyeste komiker Dag Sørås. Jeg fikk stille et par spørsmål til Dag selv om han er busy med turne om dagen.

Hvordan kommer ideene til deg og hvilken måte bearbeider du det?

De dukker gjerne opp nær jeg gjør tanketomme ting, som å gå tur med bikkja eller tømme oppvaskmaskinen. Jeg leser bøker, ser dokumentarer og prøver å være bevisst på ting rundt meg, og så samler jeg tanker i notater. Evernote er the shit! Så samler jeg idéene før jeg skal på scena, og det er der utviklingen av materiale foregår. Jeg kunne skrive ting mer ut før, men jeg er sluttet med det. Materialet utvikler seg mer naturlig når skrives underveis foran folk. Kanskje det bare er latskap på min side, men det får så være. Jeg tar også opp alle showene jeg gjør på diktafon, da hukommelsen min er skakkjørt.

Hvor er en typisk arbeidsdag?

Om det  er en typisk arbeidsdag jobber jeg ikke særlig mye. Jeg leser aviser og bøker, leter rundt på internett, og hører på opptak av liveshow jeg har gjort. Men jeg skriver kun hver dag når jeg er på turné.

Hvordan vet du at ting fungerer? Tester du ting ut på andre eller stoler du å din egen magefølelse?

Jeg prøver ut småting på fruen og bikkja , men etterhvert får man en ganske god magefølelse på hva som vil fungere. Men jeg går ofte opp med ting jeg vet ikke vil fungere, i håp om at det løser seg på scena. Dette er mest i fasen hvor jeg jobber frem nytt materiale.

Hvordan ser du på stagnasjon i forhold til det å være morsom? Er det noe all må kjempe mot i bransjen eller kommer det naturlig fra personligheten / livsstilen til personen?

Det er jo den evige utfordringen, men så lenge man er nysgjerrig på verden rundt seg (og verden i ditt eget hode) så ordner det seg. Men noen tema går igjen, jeg ser f.eks ikke ut til å komme utenom religion i alle showene jeg gjør. Men til det neste showet er planen å snakke om buddisme og scientologi mer, som er mindre typiske religioner å kritisere.
Men om det så fremst det skjer noe som helst i livet er det alltids noe å snakke om.

Hvor legger du deg i forhold til publikum? f.eks Stewart Lee kan fremstå for noen som en elitistisk drittsekk fordi han ikke alltid kjører sett som er like publikumsvennlige. Bør man sikre at alle med på humoren?

Jeg har vært ganske kompromissløs på det fra starten av, og fordelen er jo at jeg nå i større grad trekker mitt eget publikum, som vet hva de går til. I starten må man lære å forholde seg til publikum, men mine spede forsøk på å være mer kommersiell gikk alltid til helvete. Heldigvis.

I hvor stor grad improviserer du?

Jeg prøver å ha innstillingen at en vits aldri er helt ferdig. Og når jeg tester ut nytt materiale blir det en gid del improvisering. Men det meste er planlagt. Jeg forholder meg til det som skjer i salen, og prøver å unngå å gjøre vitsene helt like hver kveld, men når jeg er på turné har jeg mer enn nok ferdig materiale å ta av. Alkohol hjelper også, og gjør at jeg sier en del ting som overhodet ikke var planlagt. Så tar man skammen dagen derpå.

 

 

Klikk her for å kjøpe billetter til hans show “Kognitiv Dissonans” på Vulkan 12.09 og flere datoer!

 

930 x 520px

SPRING SUMMER LOOKBOOK

Sample Block Quote

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis.

Sample Paragraph Text

Praesent vestibulum congue tellus at fringilla. Curabitur vitae semper sem, eu convallis est. Cras felis nunc commodo eu convallis vitae interdum non nisl. Maecenas ac est sit amet augue pharetra convallis nec danos dui. Cras suscipit quam et turpis eleifend vitae malesuada magna congue. Damus id ullamcorper neque. Sed vitae mi a mi pretium aliquet ac sed elitos. Pellentesque nulla eros accumsan quis justo at tincidunt lobortis deli denimes, suspendisse vestibulum lectus in lectus volutpate.
Prev Post
Next Post

3 Comments

22 Apr 2016 Krystal

You’ve really captured all the essnatiels in this subject area, haven’t you?

28 Jul 2015 Marko

I would like to say, your stuff is FANTASTIC.I often wonder what it would be like to disocver someone as creatively inclined as myself, perhaps this is that sensation, who knows.. It was rather spooky looking at those sketches you did for But that was [yesterday] , since I could recognize very similar ways that I would brainstorm/sketch just from those sketches. Well anyway I have a proposition for you, if you ever want to collaborate with a piano composer, then feel free to contact me. You can check out my stuff on youtube, I think you’ll be impressed Good luck with whatever you’re working on!

08 Sep 2014 Christoffer Schjelderup

Norges beste komiker. Her er det møteplikt!

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Please, Keep Me In The Loop -
Edit Option
Back In Stock Notification
this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items

Before you leave...

Take 20% off your first order

20% off

Enter the code below at checkout to get 20% off your first order

CODESALE20

Continue Shopping